contact
MyEtwie
In de kijker

MEERPAAL: de première

Gepubliceerd op 19/11/2018
droogdokken

Nu zondag vindt de Dag van de Wetenschap plaats. Op de Droogdokkensite in Antwerpen gaat de technodocumentaire van Oliver Alex in première. MEERPAAL vertelt op een eigenzinnige manier het verhaal over de oude haven van Antwerpen, door de ogen van haveningenieur Albert Himler. De kijkers worden op sleeptouw genomen langs de sluizen, bruggen en droogdokken uit de 19de en 20ste eeuw.

Tijdens de ETWIE-studiedag 'In beeld en geluid' (2016) kwam muziekproducer Oliver Alex een preview van de technodocumentaire voorstellen. Hij sprak over zijn passie voor het geluid van de industrie en de wijze waarop hij het erfgoed onder de aandacht van onder meer jongeren wil krijgen. Van jongs af aan is hij actief geweest als DJ en muzikant. Als vanzelf kwam daar de interesse voor ‘sounddesign’ en het schieten van passende videobeelden bij. Hij werkt voornamelijk met technomuziek en vroeg zich af wat hij kon toevoegen om hier meer inhoud aan te geven. Dit bracht hem bij oude machines, of specifieker, het geluid dat oude machines in werking maken. Het is via deze oude machines dat Oliver Alex in contact kwam met industrieel erfgoed. Hij benadert het onderwerp op een gevoelsmatige manier. En dat is te zien en te voel in MEERPAAL.

Praktisch: de technodocumentaire wordt om 12u en 15u getoond op de Droogdokkensite in Antwerpen. Duur van de voorstelling is 51 minuten. Op de website van het MAS kan je alle activiteiten terugvinden op de Droogdokkensite.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...