contact
MyEtwie
In de kijker

Mijnverhaal: Limburgs mijnerfgoed digitaal ontsloten

Gepubliceerd op 30/09/2015
mijnverhaal

Toerisme Limburg heeft samen met de zes mijngemeenten (As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen), de provincie Limburg en Toerisme Vlaanderen het project ‘Mijnverhaal’ voorgesteld. Het project wil de toeristische positionering van ons mijnerfgoed ondersteunen aan de hand van acht sterke verhalen met bijzondere Limburgers. Een digitale app moet die verhalen nog toegankelijker maken en voor nog meer beleving zorgen.

'Mijnverhaal' presenteert het Limburgs mijnerfgoed voor het eerst als één samenhangend toeristisch product. Regisseur Stijn Coninx brengt het verhaal van aht Limburgers die een persoonlijke link hebben met het lokale mijnverleden. De filmpjes focussen elk op een ander aspect van ons mijnerfgoed en bieden een uniek perspectief op de Limburgse mijnstreek. Via de verhalen komen de acht mijnsites in Winterslag, Waterschei, Zwartberg, As, Heusden-Zolder, Houthalen, Beringen en Eisden aan bod.

De acht filmpjes zijn te bekijken op de website van Toerisme Limburg en moeten binnenlandse en buitenlandse toeristen prikkelen en aanzetten om een bezoek te brengen aan de mijnsites. Eens ze ter plaatse zijn moet een digitale app nog meer beleving mogelijk maken. De gratis app biedt tijdens het bezoek interactieve en informatieve extra’s, zoals nog meer verhalen, foto’s en dronefilmpjes.


Toerisme Vlaanderen noemt de digitale ontsluiting van het mijnerfgoed in Limburg zeer belangrijk: "Er was al langer behoefte aan een overkoepelende laag die de verschillende sites en belevingen die de voorbije jaren rond mijnerfgoed zijn uitgebouwd als één geheel ontsluit. Toerisme Vlaanderen zette dan ook met veel plezier zijn schouders onder dit project en kende een subsidie toe van 323.000 euro."

Je vindt de filmpjes op www.toerismelimburg.be/mijnverhaal.