contact
MyEtwie
In de kijker

MOT-conservator Johan David gaat met pensioen

Gepubliceerd op 22/03/2013

Na een lange en goedgevulde carrière gaat Johan David, conservator van het Museum voor de Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen, aan het einde van deze maand met pensioen. Johan was meer dan dertig jaar lang de drijvende kracht achter de werking van het MOT.

In 1980 ging Johan, als jonge wetenschapper met een passie voor techniek, aan de slag bij de gemeente Grimbergen. Op korte tijd en met weinig middelen slaagde hij erin om een mooie collectie handgereedschap te verzamelen. Mede daardoor kon de gemeente in 1982 het Museum voor de Oudere Technieken oprichten, dat onderdak kreeg in enkele van de mooiste historische gebouwen van Grimbergen. Het MOT kreeg onder leiding van Johan al snel een goede reputatie in de museumsector, wat in 1999 leidde tot een erkenning en indeling van het museum bij het regionale niveau. Het museum werkt namelijk tot ver buiten de grenzen van de gemeente.

Er werd een veelzijdige en (inter)nationale collectie opgebouwd van zowel handwerktuigen als technische handboeken en handelscatalogi, waarrond het MOT ook een reeks interessante projecten lanceerde. Ook de educatieve werking voor de scholen in de ruime regio is goed uitgebouwd. Door de kennis en visie van Johan is het MOT de voorbije jaren uitgegroeid tot dé referentie voor alle vragen rond handgereedschap en oudere technieken. In 2010 was Johan ook een van de stichtende leden van ETWIE. Sinds de oprichting van de vzw neemt hij de taak van penningmeester op zich. We wensen Johan dan ook van harte een deugddoend pensioen toe!

www.mot.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...