contact
MyEtwie
In de kijker

Nationale Bank van België heropent museum

Gepubliceerd op 15/01/2018
nbb3

Liefhebbers van economische geschiedenis kunnen sinds vorige week opnieuw terecht in het Museum van de Nationale Bank van België. Een mix van voorwerpen, documenten en audiovisuele media maakt een bezoek aan de permanente tentoonstelling tot een leuke en leerrijke belevenis. Je raakt er vertrouwd met het werkterrein van de centrale bank en met alle aspecten van geld, vroeger en nu.

De collectie van de Nationale Bank verhuisde naar een nieuwe locatie in het hartje van Brussel: het gebouw van de voormalige 'Union de Crédit de Bruxelles' aan de Warmoesberg, een architecturaal pareltje dat recent volledig werd gerenoveerd. Het vernieuwde museum, dat overigens gratis te bezoeken is, zet in op interactiviteit en nodigt de bezoeker uit om ook zelf aan de slag te gaan.

"De Nationale Bank van België wil dicht bij de samenleving staan," zegt gouverneur Jan Smets. “We zijn ons ervan bewust dat onze zeer gevarieerde en snel wijzigende bankactiviteiten lang niet altijd bekend zijn bij de bevolking. Het prachtige nieuwe museum legt zeer goed uit welke belangrijke rol de Bank in die samenleving in het algemeen en in onze economie in het bijzonder speelt."

Het Museum van de Nationale Bank van België (Warmoesberg 57, 1000 Brussel) is open van maandag tot vrijdag, telkens van 9u tot 17u. De toegang is gratis. Meer informatie op www.nbbmuseum.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...