contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuw boek belicht Gentse brouwerij Excelsior

Gepubliceerd op 29/02/2016
excelsior

Binnenkort verschijnt een nieuwe publicatie over de Gentse bierbrouwers Alphonse en André Vander Stricht, uitgegeven door de Stichting Geo Verbanck. Door uit talrijke bronnen gegevens over de Vander Strichts en brouwerij Excelsior bij elkaar te brengen, brengt auteur Anthony Demey een stuk onderbelichte industrieel-archeologische geschiedenis van Gent weer tot leven.

Op het Campo Santo liet de familie Vander Stricht een indrukwekkend grafmonument optrekken, waarvoor beeldhouwer Geo Verbanck portretten maakte. Het curriculum van de Vander Strichts leidt naar een van de grootste brouwerijen van Gent: de brouwerij 'Excelsior', die in 1975, na negentig jaar, definitief de deuren sloot. André Vander Stricht was een van de protagonisten van deze brouwerij en zette zich meer dan vijftig jaar in voor het gerenommeerde Institut Supérieur des Fermentations de Gand.

Ook figuren met wie Vander Stricht samenwerkte, passeren de revue: Emile Tytgat, directeur van de Brouwerijschool, Joseph Dandelooy, mouter in Merksem, Clément Morraye, stichter van de Internationale Jaarbeurs der Vlaanderen, Aimé Meiresonne, zaakvoerder van de gelijknamige brouwerij in Gent, Georges Chabot, professor aan de Brouwerijschool, en prof. dr. A.J.J. Van de Velde, directeur van de Brouwerijschool en bezieler van het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen.

Meer info over dit boek vind je op geoverbanck.be. Tot 15 maart geldt een voorintekenprijs van 12 euro.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...