contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe brochure over immaterieel erfgoed en lokaal beleid

Gepubliceerd op 13/01/2016
Categorie
erfgoed_voor_doeners

Immaterieel erfgoed is overal aanwezig. Denk maar aan de talloze ambachten, stoeten, streekdialecten, volkssporten, of tradities die je in Vlaanderen en Brussel tegenkomt. Voor steden en gemeenten zijn er heel wat mogelijkheden om met dit immaterieel erfgoed aan de slag te gaan. Erfgoed voor doeners richt zich tot deze lokale besturen en helpt hen op weg. Met vele praktijkvoorbeelden toont deze publicatie wat immaterieel erfgoed is en waar het in een stad of gemeente schuilgaat.

Bovendien geeft deze brochure aan hoe lokale besturen dit immaterieel erfgoed kunnen ondersteunen. Deze ondersteuning hoeft niet enkel of altijd te bestaan uit subsidies, hoe belangrijk die ook zijn. Lokale besturen kunnen ook promotie maken, logistiek ondersteunen of advies geven. Vaak kan je met kleinere ingrepen een bestaand ondersteuningsbeleid helemaal op maat maken van immaterieel erfgoed.

Erfgoed voor doeners is een gemeenschappelijk initiatief van het trekkersnetwerk rond immaterieel erfgoed en FARO. Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed. ETWIE vzw trekt binnen het netwerk het domein ambachtelijke vaardigheden en technieken.
De volledige brochure kan online gelezen worden.