contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe oproep meester-leerlingtrajecten!

Gepubliceerd op 28/01/2019
Categorie
klompenmaken

Na het grote succes van de beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject van 2018, heeft minister Gatz beslist om een nieuwe ronde te organiseren in 2019!

De 'living human treasures', personen met een unieke kennis en vaardigheden kunnen hun vakmanschap doorgeven in dit één-op-één (of meerdere) traject. Want ook niet-tastbaar erfgoed dat in de hoofden, harten en handen van mensen zit, is waardevol! Om vakmensen de tijd en ruimte te geven om intensief samen te werken met iemand die de stiel wil leren, lanceerde de minister van Cultuur deze beurzen. Vanaf nu kan je dus opnieuw een aanvraag indienen om jouw ambacht of techniek door te geven aan de volgende generatie.

De beurs kan maximaal twee jaar lopen voor een maximumbedrag van €2000 per maand. Het aanvraagformulier moet door de meester en alle leerlingen ondertekend worden en voor 15 maart ingediend zijn. Meer uitleg, het volledig reglement en de handleiding voor het schrijven van het aanvraagformulier vind je op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Denk je dat dit beurssysteem iets voor jou is? Als meester of leerling? Heb je een project in gedachten rond het erfgoed van techniek, wetenschap of industrie? Dan denken we graag met je mee! Neem tijdig contact op met ons via lieselot@etwie.be.