contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe oproep voor meester-leerlingbeurzen 2022!

Gepubliceerd op 12/04/2022
Categorie
IMG_1315

Wil je als meester jouw kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generaties? Ben je een enthousiaste leerling die zijn of haar vakkennis wil verruimen? Dan is een meester-leerlingtraject voor het doorgeven van vakmanschap misschien wel iets voor jou!

De 'living human treasures', personen met een unieke kennis en vaardigheden kunnen hun vakmanschap doorgeven in dit één-op-één (of meerdere) traject. Want ook niet-tastbaar erfgoed dat in de hoofden, harten en handen van mensen zit, is waardevol! Om vakmensen de tijd en ruimte te geven om intensief samen te werken met iemand die de stiel wil leren, lanceerde de minister van Cultuur in 2018 deze beurzen. Vanaf nu kan je dus opnieuw een aanvraag indienen om jouw ambacht of techniek door te geven aan de volgende generatie.

Ook in 2022 kan je een aanvraag indienen voor een beurstraject van max. 2 jaar en max. 30.000 eur. Deadline is 15 september.

Denk je dat dit beurssysteem iets voor jou is? Als meester of leerling? Heb je een project in gedachtenrond het erfgoed van techniek, wetenschap of industrie? Dan denken we graag met je mee! Neem tijdig contact op met ons via lieselot@etwie.be.

Alle informatie kan je vinden op de website van het Departement. Op 28 april gaat er een online infosessie door, ook dit is zeker aan te raden!