contact
MyEtwie
In de kijker

Onder stroom - 100 jaar elektriciteit

Gepubliceerd op 28/04/2013
onderstroom5

In het MIAT in Gent opende dit weekend de tentoonstelling ‘Onder stroom - 100 jaar elektriciteit'. De tentoonstelling belicht hoe het moderne leven de voorbije eeuw doordrongen raakte van elektriciteit en elektrische apparaten.

De tentoonstelling opende op vrijdag 26 april, niet toevallig precies honderd jaar na de opening van de Gentse wereldtentoonstelling van 1913. Deze wereldexpo bracht immers een ware ode aan de elektriciteit. Er heerste in die periode een ongekend geloof in vooruitgang en innovatie. De potentiële toepassingen van elektriciteit waren immens, en er bestond een mateloze fascinatie voor dit onzichtbare en ongrijpbare natuurverschijnsel.

Maar in hoeverre zijn deze beloftes vandaag waargemaakt? Op de tentoonstelling ontdek je de vele toepassingen van elektriciteit doorheen in de jaren: in werk en vrije tijd, bij ziekte en welzijn, overdag en ’s nachts, in publieke en private ruimte... Je ontdekt de gevaren van elektriciteit, maar ook het comfort en de elektrische illusie. Een uitzonderlijke reeks oude booglampen uit de MIAT-collectie is te zien, net als een reusachtig schilderij dat in 1910 gemaakt is ter aankondiging van de wereldtentoonstelling in Gent.

Je bewondert de theremin, de voorloper van de elektronische muziek, en speelt het allereerste computerspel Pong van Atari. In samenwerking met KTA-GITO Groenkouter en Eandis biedt de expo je een interactieve rondreis door de wereld van elektriciteit!

De tentoonstelling 'Onder stroom - 100 jaar elektriciteit' loopt nog tot 29 september 2013 in het MIAT (Minnemeers 9, 9000 Gent). Gedurende de hele tentoonstellingsperiode organiseert het MIAT diverse activiteiten: matinees, soirees... Meer info vind je op www.miat.gent.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...