contact
MyEtwie
In de kijker

Ontdek historische bedrijven op Open Bedrijvendag

Gepubliceerd op 25/09/2017
100

Tijdens Voka Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober zetten talrijke ondernemingen in Vlaanderen en Brussel hun deuren weer open voor het publiek. In samenwerking met ETWIE werd dit jaar voor het eerst een aparte categorie van historische bedrijven opgenomen in het programma. In enkele van die bedrijven zal ook het nieuwe boek 'Eeuwen ondernemen' in avant-première ter beschikking zijn.

De selectiefilter 'historical company' op de website van Open Bedrijvendag laat zien welke bedrijven op zondag 1 oktober ook focussen op het verhaal van hun geschiedenis en erfgoed. De bedrijven in deze categorie zijn allemaal meer dan honderd jaar oud. Meer dan een eeuw ondernemen laat heel wat sporen na, in de vorm van boeiende verhalen en anekdotes, schitterend beeldmateriaal uit de oude doos, maar soms ook monumentale fabriekspanden of bewaarde machines, gereedschappen of technieken.

Peperkoekfabrikant Vondelmolen in Lebbeke toont zijn rijke verleden in een heuse experience room. Meer bedrijfsgeschiedenis proeven kan bij Brouwerij Van Steenberge in Ertvelde of Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen, bij Likeur- en Wijnhandel De Moor in Aalst of Sneeuwballen Larmuseau in Gent. Klusfanaten kunnen terecht bij IJzerwaren Pennemans in Sint-Niklaas of verfhandel Schellaert in Aalst.

Eeuwen Ondernemen

Bijzondere aanraders zijn Huis Maes in Tielt, Made in Inox in Watou en Stokerij Rubbens in Wichelen. Daar kun je exclusief kennismaken met het nieuwe boek 'Eeuwen Ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal'. In deze publicatie bundelde ETWIE in woord en beeld de verhalen en het erfgoed dat schuilgaat achter de fabriekspoorten van honderd historische bedrijven.