contact
MyEtwie
In de kijker

Ook ETWIE was erbij…

Gepubliceerd op 01/10/2018
Categorie
corlazzzoli

Op zaterdag 29 en zondag 30 september kon het grote publiek voor het eerst kennismaken met het vernieuwde Industriemuseum tijdens een tweedaags Industriefestival. Met gratis instaprondleidingen, fietstochten, workshops en een heleboel randanimatie werd het openingsweekend een groot succes. Maar liefst 2669 bezoekers kwamen een kijkje nemen in de nieuwe tentoonstelling van het voormalige MIAT, over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. En ook ETWIE was erbij.

Een smid in de museumtuin

Ter gelegenheid van het grote openingsweekend had ETWIE Kristof Verkouille uitgenodigd. De jonge smid trad in de voetsporen van overgrootvader Frans Verkouille en legt tegenwoordig zelf zijn creatieve ei als kunstsmid. De demonstratie van Kristof kon zowel op zaterdag als op zondag op heel wat belangstelling en bewondering rekenen, en ook de allerkleinsten stonden in de wachtrij om een vers gesmede sleutelhanger in ontvangst te nemen. Unieke, ambachtelijke pareltjes!

Pop-up quiz

Dat er over TWI-erfgoed heel wat te vertellen valt, dat wisten wij natuurlijk al, maar om deze - vaak sappige - weetjes ook tot bij het grote publiek te brengen, sloegen ETWIE en vzw CirQ de handen in elkaar voor een heuse pop-up quiz. Jong en oud werden uitgedaagd om tijdens een kleine vragenronde het juiste antwoord te geven op enkele meerkeuze- of doe-vragen. Naast heel wat spelplezier, zorgde de quiz ook voor heel wat aha-momenten bij het aanwezige publiek. Het TWI-erfgoed stond in ieder geval een heel weekend lang flink in de kijker!

Welkom in het Industriemuseum