contact
MyEtwie
In de kijker

Opening vernieuwd Industriemuseum

Gepubliceerd op 28/09/2018
Categorie
gevel_industriemuseum
Foto: Het Industriemuseum in Gent is als ERIH-ankerpunt de gastlocatie voor de conferentie in 2021. Bron: ETWIE

Het MIAT in Gent bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een heuse vernieuwingsoperatie: naast een nieuw dak en de nieuwe naam Industriemuseum opent vandaag ook een nieuwe hoofdtentoonstelling die 300 jaar industriƫle geschiedenis belicht. De leidraad wordt gevormd door 12 persoonlijke verhalen van mannen en vrouwen die gewerkt en geleefd hebben tussen 1660 en 1965. Bezoekers worden zo ondergedompeld in hoe mensen en machines de wereld rondom ons veranderen.

Nieuwe website

Naast de hoofdtentoonstelling pakt het museum ook uit met een nagelnieuwe website: www.industriemuseum.be. De website vormt nu meer dan vroeger een venster op de collectie en past in de nieuwe digitale strategie van het museum: de collectie op andere manieren ontsluiten voor het grote publiek, en ervoor zorgen dat beelden en informatie makkelijk bruikbaar zijn. Op dit ogenblik worden diverse deelcollecties al belicht, zoals energie, passementerie en verlichting, naast uiteraard de topstukken die niet mochten ontbreken.

Industriefestival

Op zaterdag 29 en zondag 30 september wordt er in en rond het museum een heus Industriefestival georganiseerd. Ook in het centrum van de stad zelf zijn er verschillende activiteiten. Naast instaprondleidingen, zijn er wandelingen, een fietstocht, workshops en demonstraties. Ook de Tinkerstudio, een plek in het museum waar je samen of alleen iets kan maken, wordt dat weekend ingewijd.

Het volledige programma van het Industriefestival is terug te vinden op de website.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...