contact
MyEtwie
In de kijker

Oproep: ken jij nog 100-jarige bedrijven?

Gepubliceerd op 13/02/2017
418

In het kader van een publicatie rond historische bedrijven zijn we momenteel op zoek naar ondernemingen in Vlaanderen en Brussel die al minstens 100 jaar bestaan. Ken jij nog een bedrijf met een lange geschiedenis? Vierde een bedrijf in jouw gemeente recent zijn 100ste verjaardag? Of heb je weet van een bedrijf dat over interessant erfgoed beschikt? Alle tips zijn welkom!

Met de publicatie, die in het najaar zal verschijnen, willen we de bedrijfswereld bewustmaken van de waarde van het erfgoed, het grote publiek warm maken voor dit thema en een aantal bedrijven voorstellen die hun erfgoed goed bewaren en actief inzetten. Voor deze publicatie, waarin de focus zal liggen op grotere ondernemingen met meer dan vijf medewerkers, werken we samen met VOKA.

Aangezien er in Vlaanderen (in tegenstelling tot in Nederland) nog geen volledig overzicht van historische ondernemingen bestond, ligt de eerste uitdaging in het zo volledig mogelijk in kaart brengen van de nog actieve 100-jarige bedrijven. Intussen werden al zo'n 350 bedrijven geïdentificeerd die al meer dan een eeuw op hun teller staan hebben, maar deze lijst is ongetwijfeld nog niet volledig.

Ken jij nog een interessant 100-jarig bedrijf? Laat het ons weten via info@etwie.be!

Op dit moment bezocht ETWIE al een vijftigtal bedrijven in functie van de geplande publicatie. Dit geeft ons de kans om een netwerk uit te bouwen binnen de bedrijfswereld, zicht te krijgen op het nog aanwezige erfgoed en bruggen te slaan tussen het erfgoedveld en de bedrijfswereld door bijvoorbeeld contacten met lokale erfgoedverenigingen, archiefinstellingen of musea te stimuleren.

Blijf op de hoogte

De vorderingen in het traject rond bedrijfserfgoed kun je vanaf nu ook volgen op de sociale media. Like hiervoor de Facebook-pagina en/of volg de Twitter-account.