contact
MyEtwie
In de kijker

Over vakmanschap, museumateliers en Brugse makers: verslag ambachtenoverleg

Gepubliceerd op 28/03/2017
Categorie
d5oa

Sinds 2013 co├Ârdineert ETWIE de werking rond het immaterieel erfgoed van 'ambachtelijke vaardigheden en technieken' in Vlaanderen. Regelmatig worden de collega's uit de sector via e-mail op de hoogte gehouden van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het domein. Om initiatieven en projecten diepgaander te kunnen voorstellen, wordt ieder jaar ook een bijeenkomst georganiseerd.

Op donderdag 16 maart vond dit jaarlijkse overlegmoment plaats in Lamot in Mechelen. Drie initiatieven werden uitgebreid voorgesteld: het Interreg-project ReviVak dat focust op de revitalisering van vakmanschap, de atelierwerking van DIVA, het nieuwe museum voor edelsmeedkunst, diamant en juwelen in Antwerpen, en de activiteiten in het kader van 'Handmade in Brugge'.

Hoewel het gaat om een gesloten bijeenkomst, zijn de presentaties en bevindingen mogelijk interessant voor iedereen die bezig is met TWI-erfgoed, en dan vooral met ambachtelijke vaardigheden. Daarom zijn het verslag en de presentaties van deze bijeenkomst hieronder beschikbaar voor iedereen.

Download het volledige verslag van de bijeenkomst (pdf)

Inleiding

ReviVak project (Brigitte Smessaert)

Atelierwerking DIVA (Tom Iriks & Anja Baelus)

Handmade in Brugge (Ellen Vandenbulcke)

het MOT | Technisch ICE (Steven De Waele)