contact
MyEtwie
In de kijker

Rondetafel bedrijfserfgoed op 9 oktober

Gepubliceerd op 29/07/2014
Categorie
konhef

In Vlaanderen zijn tientallen actoren (archieven, musea, onderzoekers...) bezig met verschillende aspecten van het bedrijfserfgoed. Dit gebeurt echter op een versnipperde manier, en het is erg moeilijk om een overzicht te krijgen van de verschillende initiatieven en/of de aanwezige expertise. Evenmin hebben bedrijven een duidelijk aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot hun erfgoed.

Als Vlaams expertisecentrum voor technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed wil ETWIE alle betrokken actoren en experts samenbrengen. Door het bundelen van de aanwezige kennis en expertise en door duidelijke afspraken te maken, kan op termijn hopelijk een performant netwerk ontstaan van waaruit de werking rond bedrijfserfgoed in Vlaanderen ondersteund en begeleid kan worden.

Op donderdag 9 oktober 2014 organiseert ETWIE een eerste bijeenkomst rond het bedrijfserfgoed in Vlaanderen. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij dit thema, is van harte welkom op deze bijeenkomst, die zal plaatsvinden van 13u tot 16u bij Katoen Natie in Antwerpen. Geïnteresseerden kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden via info@etwie.be. In september volgt dan meer informatie.

NB: de term ‘bedrijfserfgoed’ dekt een brede lading. Het kan gaan om roerend erfgoed (bedrijfsarchieven en -bibliotheken, werktuigen en machines, producten...), immaterieel erfgoed (knowhow, verhalen...) of onroerend erfgoed (fabrieksgebouwen, magazijnen...). Specialisten uit deze verschillende domeinen worden dan ook uitgenodigd om mee na te denken over de werking rond bedrijfserfgoed in Vlaanderen.