contact
MyEtwie
In de kijker

Save the date: studiedag bedrijfserfgoed op 10 oktober

Gepubliceerd op 10/08/2022
Categorie
archieflink_puntfabriek
Foto: Binnenkijken in de voormalige draadtrekkerij Clouterie et Tréfilerie des Flandres, beter gekend als de Puntfabriek in Gent (Collectie Industriemuseum)

Agenda bij de hand? Mooi. Schrijf maar op: studiedag 'Bedrijfserfgoed. Gluren bij de buren!' op maandag 10 oktober in Antwerpen.

Het doel van deze studiedag is kennismaken en leren van inspirerende voorbeelden om bedrijfserfgoed te redden, bewaren, ontsluiten en als troef uit te spelen bij toonaangevende bedrijven en instellingen uit andere landen. Hiervoor hebben we vier bijzondere en toch wel toonaangevende sprekers uitgenodigd om naar Antwerpen af te zakken en er ons een blik achter de schermen te geven.

Dit staat op het programma:

Preserving society’s business history – a business in itself’ - Anders Sjöman (Centre for Business History in Zweden)

Commercial aspects of the IKEA corporate archive’- Tony Nilsson (archivaris van Ikea in Zweden)

'Surveying and Saving Business Records: The Scottish Experience’ - dr. Kiara King (archivaris & directeur bij de The Ballast Trust in Schotland)

Balancing in the middle. Corporate History at Bosch between archiving and marketing’ - Dietrich Kuhlgatz (archivaris en collectiebeheerder bij Bosch)

Meer details over de inschrijvingen, bereikbaarheid en het optionele namiddagprogramma met bezoeken aan bedrijfserfgoed in de buurt volgen nog.

Ben je geïnteresseerd in deze studiedag en wil je zeker op de hoogte blijven, vul dan hieronder even je e-mailadres aan.