contact
MyEtwie
In de kijker

Shift-X: Valorizing Industrial Heritage

Gepubliceerd op 14/09/2014
shiftx_conference

Op woensdag 15 oktober wordt in C-Mine in Genk de eindconferentie van het Europese project 'Shift-X. Employing cultural heritage as promoter in the economic and social transition of old-industrial regions' georganiseerd. Het project is een initiatief van zes Europese regio's en steden met een belangrijk industrieel verleden - waaronder de Limburgse mijnregio - in samenwerking met twee wetenschappelijke instellingen met een expertise over regionale ontwikkeling en erfgoedbeheer.

De acht partners ontwikkelen en testen methodieken om industrieel erfgoed in te zetten in regionale ontwikkeling, om innovatie te introduceren in traditionele markten en om de identiteit en het imago van deze regio’s te verbeteren. De onderliggende doelstelling is het vergemakkelijken van de sociale en economische transitie en tegelijk het verhogen van de aantrekkingskracht van oude industrieregio’s.

De eindconferentie in Genk zal focussen op de valorisatie van industrieel erfgoed. Het industrieel erfgoed bepaalt in verschillende Europese regio's de toekomstige ontwikkelingskeuzes. Maar hoe kunnen we voordeel halen uit deze troeven? Welke acties kunnen leiden tot een optimaal gebruik van het industrieel erfgoed in de economische en sociale transite van industriële regio's? En hoe zit het met de shift van 'industrieel erfgoed' naar 'erfgoedindustrie'? Tijdens de conferentie presenteren de projectpartners ook hun 'European strategy for industrial heritage promotion'.

Het volledige programma van de conferentie is te vinden op shiftx.stebo.be. Inschrijven kan nog tot 6 oktober.