contact
MyEtwie
In de kijker

Studiedag Azura: ERFGOED GEZOCHT!

Gepubliceerd op 24/09/2013
gevaert-mortsel

Op vrijdag 18 oktober organiseren de gemeentebesturen van Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel, die zich verenigd hebben in het cultureel samenwerkingsverband Azura, de studiedag 'ERFGOED GEZOCHT!'. Ook ETWIE verzorgt een workshop op deze studiedag, die plaatsvindt in Kontich.

Met de studiedag 'ERFGOED GEZOCHT!', die zich richt tot erfgoedwerkers, verenigingen, cultuurprofessionals en beleidsmakers, verkennen de zeven gemeenten welke tendensen en nieuwe inzichten zich stellen binnen de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en welke kansen deze bieden voor de omgang met lokaal en regionaal erfgoed.

Programma:

9.30 uur: Onthaal met koffie
10 uur: Welkomstwoord (Paul Catteeuw)
10.15 uur: Toelichting visie lokaal erfgoedbeleid van het agentschap Kunsten en Erfgoed (Leen Van Wezemael)
10.45 uur: Overal, altijd en van iedereen!? Lokaal erfgoed(beleid) in Vlaanderen (Gregory Vercauteren) & Voorstelling ontstaan en werking Kempens Karakter (Jeroen Janssens)
11.15 uur: Toelichting erfgoedbeleid Vlaanderen
11.45 uur: Voorstelling van Filmbank Azura (Paul Catteeuw / Ruth Renders)

12.30 uur: broodjeslunch

13.30 uur - 14.45 uur: parallelle namiddagsessies
1. Van de planken, uit de schijnwerpers? Over de omgang met het cultureel erfgoed van de podiumkunsten (Hanne Ampe - Het Firmament)
2. Je bent wat je eet. Het erfgoed van landbouw, platteland en voeding in de kijker (Sarah Luyten en Yves Segers - CAG)
3. Aan de slag met technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed: ook in de Azura-regio? (Tijl Vereenooghe - ETWIE)
4. Erfgoed van feesten en rituelen (Emmie Segers - LECA)

14.45 uur: afsluiter met nawoord door Paul Catteeuw / Bart Seldeslachts (schepen Kontich), ervaringen met een filmarchief (Paul Vandevelde) en presentatie filmpje door leerlingen van het Sint-Ritacollege in Kontich
15.30 uur: receptie

De studiedag vindt plaats in de Altenakapel in Kontich. Inschrijven kan tot 16 oktober via cultuur@aartselaar.be. Je vindt alle informatie over de studiedag op www.azura.be.