contact
MyEtwie
In de kijker

Terug op post, met tips voor een uitstapje.

Gepubliceerd op 11/08/2020
Categorie
kaartenvoorhetslapengaan

Sinds 10 augustus is team ETWIE weer volledig op post na een deugddoende anderhalvemeter-mondmaskervakantie, al dan niet in eigen land. Tijd om onze digitale communicatie weer op kruissnelheid te brengen.

Om de vakantiesfeer er nog een beetje in te houden, beginnen we alvast met een boekentip. Eentje die bijzonder handig kan zijn voor wie eind augstus nog een vakantiemoment prikt en op zoek is naar bijzondere plekjes in eigen land.

Met de nieuwe 'Atlas van vergeten België' nemen auteurs Bart Vanacker en Reinout Bossuyt je mee op ontdekking naar 68 verborgen plaatsen in België, met bijbehorende verhalen die de gloriedagen van weleer even terugbrengen. En die ontdekking mag je letterlijk nemen, want ook jij kan deze plekken nog vlot gaan bewonderen. Van een Europa II raket die hier na een mislukt raketprogramma achterbleef tot Moresnet, een stukje niemandsland dat een 'zinkstaat' werd: een vrijoord van zware metalen en smokkelwaar. Je krijgt per locatie bovendien coördinaten, adresgegevens en praktische informatie om er zelf de weg te vinden.

De Europa II raket en het grondstation van Lessive kunnen wij alvast van onze to-dolijst schrappen. Waar gaan jullie naartoe?