contact
MyEtwie
In de kijker

VAKlab: gloednieuwe hub rond vakmanschap

Gepubliceerd op 27/03/2018
Categorie
vaklab

In het Kasteel van Bokrijk opende op donderdag 22 maart een gloednieuwe hub rond vakmanschap en ondernemerschap de deuren: VAKlab. De hub richt zich tot iedereen die een vak beheerst en van daaruit een professionele activiteit wil opstarten of uitbouwen - van studenten en starters tot ervaren vakmensen en doorwinterde ondernemers. VAKlab vormt voor hen een fysieke en digitale ontmoetingsplaats waar kennis, skills en expertise opgebouwd, bewaard en gedeeld worden.

BOKRIJK

Dat VAKlab een plek vond in openluchtmuseum Bokrijk is geen toeval. Bokrijk bezit namelijk zelf een schat aan kennis over vakwerktechnieken. Via VAKlab wil Bokrijk het enorme potentieel van vakmanschap ook op economisch vlak onder de aandacht brengen en de vaklui van vandaag de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. VAKlab tracht een brug te slaan tussen traditie en vernieuwing, en vakmanschap op die manier relevant te maken voor de 21ste eeuw: eeuwenoude technieken in een gezonde mix met nieuwe technologieën en domeinen zijn dan ook een ideale voedingsbodem voor innovatie.

ACTIVITEITEN

VAKlab biedt een hele waaier aan activiteiten en diensten aan, van informele inspiratiecafés, groepstrainingen en masterclasses tot netwerkevents en praktijkondersteuning. De hub werkt hiervoor samen met diverse partnerorganisaties en verwijst ook door naar hun expertise en diensten waar nodig.

2019

Vanaf 2019 opent VAKlab drie open ateliers in drie historische gebouwen in Bokrijk. Vaklui maken er kennis met andere makers en andere vakgebieden, zodat nieuwe ideeën en prototypes kunnen ontstaan. De atelieromgeving is bovendien technisch volledig uitgerust en up-to-date en biedt zo de mogelijkheid om er de nodige praktijkervaring op te doen.

Alle info over VAKlab vind je ook terug via www.vaklab.be.