contact
MyEtwie
In de kijker

Vernieuwde Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken

Gepubliceerd op 11/05/2023
Categorie
CollectiewijzerVEB_FotoVlaamseErfgoedbibliotheken, StefanTavernier
Foto: Collectiewijzer Vlaamse Erfgoedbibliotheken, Foto: Stefan Tavernier

Op zoek naar collecties bibliothecair erfgoed in Vlaanderen en Brussel?

Dan kan je vanaf nu terecht bij de vernieuwde Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Op deze website vind je informatie over de collecties van 160 erfgoedbibliotheken en andere organisaties die boeken, manuscripten, kranten, tijdschriften, e-publicaties en andere publicaties veiligstellen voor de toekomst. De Collectiewijzer zet je op weg naar meer dan 7,5 miljoen items.

Voor de vernieuwde Collectiewijzer hebben de negen erkende erfgoedbibliotheken de informatie over hun collecties fors uitgebreid. Dankzij 432 collectiebeschrijvingen en 41 collectiefocussen krijg je een overzichtelijk en gedetailleerd beeld van het erfgoed dat je in deze bibliotheken vindt. Daarnaast bewaren ook andere erfgoedbibliotheken, archiefinstellingen, musea, erfgoedverenigingen en andere organisaties bibliothecair erfgoed, vandaag goed voor 257 collectiebeschrijvingen.

Zoeken op trefwoord

De trefwoordontsluitingmoet deels nog gebeuren, maar hier wordt de komende maanden hard aan verder gewerkt. Ook nu kan je alvast een deel van de collecties doorzoeken via trefwoorden zoals industrie, ambachten en nijverheid, technologie, handleidingen en technische ontwerpen, mode en design. Heel interessant dus als je op zoek zou zijn naar bronnen hierrond.

Beheer je een collectie bibliothecair erfgoed die nog ontbreekt in de Collectiewijzer? Neem dan zeker contact op via collectiewijzer@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be.