contact
MyEtwie
In de kijker

Vlaams Watererfgoedmanifest 2014-2019

Gepubliceerd op 15/12/2014
samenopkoers2

Tijdens de tweede Maritieme Museumavond in Antwerpen stelde Watererfgoed Vlaanderen vorige maand zijn 'Vlaams Watererfgoedmanifest 2014-2019' voor. Het manifest van de watererfgoedkoepel bevat een beoordeling van de voorbije Vlaamse bestuursperiode, een (positieve) evaluatie van het nieuwe Vlaamse regeerakkoord voor 2014-2019 en van de beleidsnota's van de bevoegde Vlaamse ministers, en tien eigen voorstellen om dit nieuwe beleid concreet gestalte te geven.

In het manifest toont Watererfgoed Vlaanderen zich hoopvol gestemd: de organisatie stelt vast dat nooit eerder zoveel beleidsaandacht aan watererfgoed is gegeven. Enkele van de eigen voorstellen zijn een conceptstudie voor de komende maritieme musea in Antwerpen en Oostende, de vrijstelling van havengelden en scheepvaartrechten voor alle historische schepen conform het gewijzigde Varenderfgoeddecreet, een jeugdcampagne en een budgettaire inhaalbeweging voor de sector.

Het Vlaams Watererfgoedmanifest 2014-2019 en de samenvattende powerpoint-presentatie van voorzitter Eric Van Hooydonk kan je downloaden op de website van Watererfgoed Vlaanderen.