contact
MyEtwie
In de kijker

Water-rAnt: scheepse tradities van morgen

Gepubliceerd op 19/09/2017
waterrant17

Dit weekend vindt in Antwerpen de tiende editie van Water-rAnt plaats. Het evenement nodigt jong en oud uit om kennis te maken met meer dan honderd authentieke schepen en talloze nautische tradities. Op de wal kan je genieten van demonstraties van scheepsambachten en ontmoet je gedreven mensen die het Antwerpse watererfgoed willen bewaren voor de toekomst.

De historische schepen op Water-rAnt vertellen elk een deel van het verhaal van de vroegere scheepvaart in de Scheldedelta. De driemaster 'Earl of Pembroke' is de vertegenwoordiger van de vrachtzeilvaart van weleer. De hoogaarsen en de hengsten brengen zoals vanouds mosselen uit Zeeland over. Er is een vloot rond- en platbodems, er zijn voormalige vrachtschepen zoals klippers, tjalken en aken, maar ook Old Gaffers. Ook de stoomvaart is erbij met de Georges Stephenson, en de Maarten, de Volharding en de Dockyard IV, drie sleepboten waarmee het publiek een rondvaart kan maken.

Speciaal voor deze tiende editie staat het Antwerps watererfgoed in de kijker. Het lichtschip Westhinder III is open voor bezoek, de schooltjalk de Gerlache gaat na vijf jaar weer varen, enkele havenkranen komen in actie, en je kunt de gerestaureerde Nassaubrug bewonderen of de droogdokken verkennen.

Water-rAnt vindt plaats op 22-24 september. Ontdek het volledige programma op www.water-rant.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...