contact
MyEtwie
In de kijker

Website immaterieel erfgoed vernieuwd

Gepubliceerd op 05/11/2014
ice14

Twee jaar na de lancering van immaterieelerfgoed.be, het digitale platform voor immaterieel erfgoed in Vlaanderen, presenteert de website vanaf vandaag een nieuwe look en een verrijkt aanbod. Wil je de aandacht vestigen op je traditie, ambacht, gebruik? Of zoek je ondersteuning in de zorg ervoor? De website wijst je de weg, met inspirerende praktijkvoorbeelden, methodieken, een literatuurlijst...

De website blijft de focus leggen op de erfgoedzorg voor immaterieel erfgoed. Hoe pak je dit in de praktijk aan? Hoe geef je dit erfgoed een toekomst? Ook kan iedere persoon of vereniging een traditie, ambacht, gebruik… dat voor hem/haar waardevol is, aanmelden via een eenvoudig formulier. Bedoeling is de brede en diverse waaier van immaterieel erfgoed in Vlaanderen nog beter in beeld te brengen.

De voorbije twee jaar tekenden zich in Vlaanderen thematische netwerken uit rond immaterieel erfgoed. Voor verschillende thema’s neemt een expertisecentrum de rol van 'trekker' op. Als netwerk pakken ze globale noden rond immaterieel erfgoed aan en zetten ze de schouders onder het platform. Ook ETWIE draagt hier zijn steentje bij als 'trekker' voor het domein 'ambachtelijke vaardigheden en technieken'.

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteit rond immaterieel erfgoed? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief!