contact
MyEtwie
In de kijker

Wedstrijd 'Ambacht in de kijker 2023'

Gepubliceerd op 24/01/2023
Categorie
ambachtindekijker2023_ETWIE

De jaarlijkse en nationale wedstrijd Ambacht in de kijker (o.a. FOD Economie) zet de Belgische ambachtssector in de schijnwerpers en wil zo de ambachten promoten bij het grote publiek en jongeren warm maken voor deze sector en de opleidingen.

Een professionele jury verkiest jaarlijks 10 laureaten tot ambassadeurs van de sector. Elk op hun beurt zijn ze een geslaagd voorbeeld: zowel wat betreft de kwaliteit en originaliteit van hun product als voor hun afgelegde traject, maar ook op het vlak van hun management en marketing. De tien die in de kijker gezet worden getuigen van de verscheidenheid en originaliteit van de sector.

Dit jaar staat het volledig in het teken van 'Jonge ambachtslieden'. Ben of ken je zo iemand? Schrijf je dan in en wie weet word jij wel ambassadeur van het Belgisch ambacht en vakmanschap en van de Hoofdprijs of Prijs Parel van de Jury.

Nieuw dit jaar en minstens zo belangrijk: er is een prijs voor de mentor. Deze wordt uitgereikt aan elke ambachtspersoon, ongeacht leeftijd, die een jonge ambachtsman/vrouw heeft bijgestaan en onder zijn hoede heeft genomen en die zijn verhaal wil delen. Een speciale oproep dus, o.a. voor de meesters in de meester-leerlingtrajecten! De mentorprijs heeft een waarde van 1.000 eur.

Klik hier voor alle informatie en inschrijven (deadline 19 februari).

Button