contact
MyEtwie
In de kijker

Wie wordt de Netflix van de maakindustrie?

Gepubliceerd op 04/11/2014
imec1

Onder de noemer 'De Makers' lanceerde UNIZO onlangs een imagocampagne rond de maakbedrijvigheid in ons land. Tijdens een netwerkevent op woensdag 26 november in Leuven wordt nagegaan welke technologieën er op ons afkomen en welke de opportuniteiten zijn voor makers.

Een onderdeel van de missie van 'De Makers' is te sensibiliseren over alle nieuwste technologieën die bestaande industrieën fundamenteel zullen veranderen. Ook voor makers zijn er zulke ‘disruptieve’ technologieën in opmars. 3D-printing, laser-cutting of robotica hebben het potentieel om de leefwereld van makers en maakbedrijven ingrijpend te veranderen – vaak ook ten goede.

IMEC, wereldspeler op gebied van nano-elektronica, zet op 26 november zijn deuren open en toont je de spitstechnologie voor de toekomst. Je krijgt een blik op de technologieën die de toekomst van makers gaan bepalen en een aantal nieuwe maakopportuniteiten via 3D-printing. Vervolgens kan je deelnemen aan een van de vier panelgesprekken, die elk op een bepaald aspect focussen:

1. Welke jobs gaan erbij komen?
2. Welke maaktechnologieën gaan door breken?
3. Welke materialen worden schaarser én welke belangrijker in de toekomst?
4. Hoe gaan we morgen bouwen? (speciaal voor bouwsector)

Discussieer en luister mee met experten en ondernemers zoals Jan Denys (Randstad), prof. Koenraad Debackere (Gedelegeerd bestuurder KULeuven R&D), Jan Leyssens (Plan C), Maarten Michielssens (EcoNation), Bart Onsia (IMEC), Wouter Van Driessche (De Tijd), Dirk Torfs (CEO Flanders Make)…

Je vindt meer info over dit evenement en een inschrijvingsformulier op www.unizo.be. De plaatsen zijn beperkt.