contact
MyEtwie
In de kijker

Wiki Loves Heritage fotowedstrijd

Gepubliceerd op 11/10/2019
Categorie
20190316_AV_details (c) Corlazzzoli (20)

Ook dit jaar organiseert Wikimedia Belgium in samenwerking met PACKED vzw, FARO, Herita vzw en nog enkele andere partners de fotowedstrijd ‘Wiki Loves Heritage Belgium’.

De fotowedstrijd loopt sinds 1 juli 2019, deelnemen kan nog tot 30 november 2019. Het doel van de wedstrijd is om zoveel mogelijk foto’s te verzamelen van Belgisch erfgoed. Het gaat zowel om roerend als onroerend erfgoed en zeker ook immaterieel erfgoed. Dit jaar is de organisatie bovendien extra blij met foto’s van vaste tentoonstellingen en collectiestukken uit diverse musea.

Niet alleen wordt zo de Wikipedia fotocollectie een pak rijker, maar ook het grote publiek komt op die manier gemakkelijker en vaker in contact met ons erfgoed – iets wat wij bij ETWIE van harte toejuichen.

Ken jij dus een fotograaf met een fikse collectie erfgoedfoto’s of heb je zelf heel wat knappe beelden in je databank? Aarzel dan niet om deze voor 30 november op te laden via de wedstrijdpagina. De winnaar gaat aan de haal met een fijne, maar voorlopig nog mysterieuze prijs!

Om welke foto’s gaat het?

• Onroerend erfgoed: archeologische sites, monumenten, dorpgezichten…
• Roerend erfgoed: kunst, gebruiksvoorwerpen, documenten, rijtuigen…
• Immaterieel erfgoed: festiviteiten, verhalen, liederen, gebruiken, technieken, ambachten…

Vorig jaar werden 4362 foto’s genomen, waarvan er nu 1152 worden gebruikt. Er waren 249 deelnemers, wat 114 deelnemers meer was dan het jaar voordien. Laten we de records opnieuw breken!

Alle info vind je op https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Heritage_2019_in_Belgium.