contact
MyEtwie
Evenement

Expo 150 jaar koekjesfabriek De Beukelaer

  • 12 september, 2021 - 19 december, 2021
  • 10:00 - 17:00
  • Moktamee, Bovenrij 30, 2200 Herentals

expo150jaarbeukelaer_mokatee_byETWIE

De Fabriek De Beukelaer bestond in 2020 al 150 jaar. De koekjesfabriek werd in 1870 opgericht in Antwerpen en verhuisde in 1961 naar Herentals. In deze tentoonstelling reis je terug in de tijd, naar de beginjaren in Antwerpen centrum en de start in Herentals. Je krijgt een blik achter de schermen en leert er meer over het verhaal achter de koekjes! Voor kinderen is er een leuke speurtocht met een heerlijk koekje als beloning.

Een filmdocumentaire van bijna honderd jaar oud, gemaakt in de toenmalige fabriek in Antwerpen, neemt je terug in de tijd. In de archieven van De Beukelaer werden zes mysterieuze filmrollen teruggevonden. Het ging om negatieven op nitraatfilm die de masterkopie bleken te zijn van een in de jaren twintig gedraaide documentaire.

De film is gered van de ondergang door hem te digitaliseren. Deze unieke beelden van de werkzaamheden in koekjesfabriek De Beukelaer, nabij het station Antwerpen-Centraal, nemen je honderd jaar terug in de tijd. We zien hoe de industriƫle productie nog op vrij ambachtelijke wijze geschiedde. In 1925 rolden de eerste Prince koeken van de band. We vertonen de volledige, originele film, aangevuld met interviews van oud-werknemers.