contact
MyEtwie
Evenement

Webinar 'Hemels zoet!'

  • 25 maart, 2021
  • 20:00 - 21:30
  • online

Tijd voor dessert! Zo klinkt het vaak na de maaltijd op restaurant, op een feest of ook na de dagelijkse maaltijd thuis.Voor de ene betekent het dessert gewoon een afsluitertje, voor de andere een zoete zonde en voor de echte zoetemondjes: hét moment suprême!

Daarnaast zijn er heel wat gewoontes onlosmakelijk verbonden met zoet gebak. Denk maar aan de verjaardagstaart op verjaardagen, de kerstbuche op kerstfeesten, taartjes op de zondagse tafel... Kortom: desserts en zoetigheden zijn niet meer weg te denken uit onze eetcultuur.

Maar dat was niet altijd zo. Tot in de eerste helft van de twintigste eeuw kwamen desserts bij heel veel mensen slechts bij speciale gelegenheden op de eettafel. Tot dan was de dessertcultuur zoals we die vandaag kennen voorbehouden aan de rijke klassen.

Greet Draye van het Centrum Agrarische Geschiedenis (Leuven) neemt ons tijdens haar lezing mee naar de wortels van onze hedendaagse dessertcultuur.De wereld van de zoete zondes kent voor haar (bijna) geen geheimen meer. Ze schreef o.a. samen met Stefan Elias (Bloch) het Belgisch Bakboek waarin ze het historische verhaal uitdiepte achter de vele bekende taarten, gebakjes en koeken uit ons land.

Meer info op de website van het Bakkerijmuseum.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...