contact
MyEtwie
Actor

Geraardsbergse Musea

  • Museum

Wegens restauratiewerken is het Abdijmuseum momenteel gesloten. Er is een tijdelijk museum ondergebracht in de vroegere Muziekacademie in de Collegestraat 26. Men kan er stukken uit het pijpenkabinet, lucifers-, sigaren- en tabaksmusea en chantillykantmuseum bezichtigen.

De collecties van de Geraardsbergse Musea zijn vrij divers. Je ontdekt in het Lucifermuseum hoe lucifers gemaakt worden, van boom tot lucifer. Hierbij aansluitend toont men de bezoeker hoe vuur gemaakt werd sinds de prehistorie tot nu. Hier hoort een grote collectie aanstekers bij. Het pijpenkabinet stelt een verzameling pijpen tentoon.

Dan is er nog het sigarenmuseum die aansluit bij de streekgeschiedenis. In deze regio was er een bloeiende sigarenindustrie, in de collectie vertegenwoordigd door sigarenkisten, sigarencarroussels en vele staalboeken, sigarenbanden, etiketten en lithografie├źn.

Verder is er ook het tabaksmuseum met eenverzameling van waardevolle pijpen. Er zijn ook andere rookgerelateerde objecten aanwezig zoals derookstoelen, snuifdozen enz.

Als laatste is er het Chantilly museum over het Chantillykant, gesticht in 1986 toont het er zowel kantwerk als patronen en materiaal om kant te klossen.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...