contact
MyEtwie
Actor

Impermo

  • Bedrijf

In 1918 kocht Ferdinand Stultjens een tweedehands tegelpers op de Grote Markt van Sint-Truiden. Door de oorlog was er immers een grote vraag naar bouwmaterialen. De hoofdactiviteit van het bedrijf, toen ‘Cementtegelbedrijf Stultjens’, bestond in de daaropvolgende jaren uit de grootschalige productie van cementtegels. In 1932 veranderde het bedrijf van naam en heette vanaf dan “Impermo St. Trond.”.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerden ze even confituur, wegens weinig vraag naar tegels in crisistijden. Impermo baatte ook korte tijd een bioscoopzaal uit: de Ciné Patria. De topjaren voor het bedrijf lagen tussen 1950 en 1970, daarna werden cementtegels meer gebruikt voor garage- en keldervloeren. Eind jaren ’80 stopte dan ook de eigen fabricatie van vloertegels en concentreerde het bedrijf zich op de invoer en verkoop ervan. Het familiebedrijf is momenteel in handen van de vierde generatie Stultjens en viert in 2018 hun honderdjarig bestaan.

In de thuisbasis in Sint-Truiden (hoofdzetel en toonzaal) hebben de huidige eigenaars een klein museum gebouwd met enkele persen, catalogi, foto’s, affiches en dergelijke. Hier ontdek je dat cementtegels voor meer dan alleen garage- en keldervloeren kunnen dienen.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...