contact
MyEtwie
Actor

Koninklijk Antwerps Genootschap voor Micrografie (KAGM)

  • Organisatie
kagm
UAntwerpen, Campus Drie Eiken. Gebouw O, Bioruimte (3de verdieping)
Wilrijk 2610
Ga naar

Het Koninklijk Antwerps Genootschap voor Micrografie, of KAGM, bestudeert samen met de leden alles wat met een microscoop kan onderzocht worden. Ze leren ook verschillende microscopische technieken aan, maken preparaten en geven wetenschappelijk verantwoorde toelichting. Het behouden en doorgeven van de micrografische en microtechnische technieken behoort ook tot hun missie.

De KAGM zet in feite de traditie van Henri Van Heurck (1838-1909) voor, telg uit een Antwerpse vooraanstaande familie als botanicus pionierswerk verrichte op het gebied van microscopisch onderzoek en elke zondagvoormiddag openbaar les gaf in de microtechniek. Na zijn overlijden werd in 1912 een Wetenschappelijke Kring opgericht, die in 1930 ontbonden werd. Drie jaar later kwamen oud-leden bijeen in het Antwerps Genootschap voor Micrografie en aanverwante Wetenschapen. In 1974 werd de naam gewijzigd in Koninklijk Antwerps Genootschap voor Micrografie.

Ze vergaderen elke week in de lokalen van Universiteit Antwepren, in een laboruimte met microscopen en stereomicroscopen. Ze geven een tijdschrift uit en bezitten een bibliotheek.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...