contact
MyEtwie
Actor

Seafront

  • Museum

Seafront, ondergebracht in de gebouwen van de oude vismijn van Zeebrugge, is hét themapark over de zee en zeevaart, vis en visserij, maar ook de haven van Zeebrugge, het lichtschip West-Hinder en de Russische duikboot U-480.

In verschillende opeenvolgende exposities kom je alles te weten over de visserij en de werking van een vismijn (bijvoorbeeld: wat doet een garnaalklok? Hoe vist een vissersboot eigenlijk en hoe werken die netten?). Een recente toevoeging is Fishstories, waar de visserijsector via 10 interactieve portretten met getuigenissen tot leven wordt gebracht. Een tweede deel van de tentoonstelling focust op het ontstaan en de groei van de haven van Zeebrugge, de tweede grootste haven van België, met speciale aandacht voor de zeehaven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Vlakbij ligt de Russische onderzeeër U-480 (Foxtrot, type 641). Deze duikboot werd te water gelaten in 1957 in Leningrad (nu St.- Petersburg) en heeft verscheidene missies bij de Russische marine gevaren, tot ze uit dienst werden gehaald in 1994. Van de oorspronkelijk 62 duikboten van dit type zijn er vandaag drie als drijvend museum te bezoeken, in Londen, Sydney en Zeebrugge. De onderzeeër zou in 2019 ontmanteld worden.

Op de kade ligt het lichtschip West-Hinder. Het schip werd rond 1950 gebouwd in Oostende en was de laatste werkende en bemande drijvende vuurtoren van West-Europa.

Thema's

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...