contact
MyEtwie
Actor

Wim Van Roy

  • Expert

Wim Van Roy heeft een grote interesse in oldtimers, en bezocht de voorbije jaren meer dan 65 collecties in binnen- en buitenland. Na het afronden van zijn studies aan het NaRaFi (Nationaal Radio- en Filminstituut) in België, startte Wim zijn carrière als internationaal freelance consultant in de televisie- en mediaindustrie.

Hij is bestuurslid van het World Forum for Motor Museums, een tweejarig overleg voor museumprofessionals, eigenaars en verzamelaars van motoren. Tijdens de voorbereidingen voor het Forum van 2018 stelde hij voor om 'concours judging' aan de agenda toe te voegen en raakte betrokken bij het ICJAG. Zo begon hij als junior judge bij het Concours d'Elégance in Zwitserland, en ging verder bij het Masterpieces Concours in Duitsland en de Charlotte Concours in de Verenigde Staten van Amerika.

Zo heeft hij de gelegenheid gehad om meer dan 200 collecties, museums en concours te bezoeken over de hele wereld. De meeste hiervan werden gefotografeerd en online gepuliceerd in de Classic Car Collections Around the World.

Ondertussen is hij ook een vrijwilliger bij Mahymobiles en Autoworld in België. Deze twee musea bevatten de Mahy collectie, een Belgische collectie van ongeveer 1000 voertuigen verzameld door de Mahy familie.