contact
MyEtwie
Gemeente

Peer

Google Maps laden ...

Peer is een stad in het noorden van Limburg. In Peer liggen ook de deelgemeenten Kleine- en Grote-Brogel.

In Peer bevonden zich een groot aantal kleine brouwerijen. Er zijn echter geen indicaties dat er echt industrieel gebrouwen werd en bier uitgevoerd. Er werd gebrouwen om aan de persoonlijke of plaatselijke behoeften te voldoen. Waarschijnlijk waren de meeste van deze brouwers ook herbergiers.In de 19e eeuw kende men nog de brouwerij De Noordstar en de jeneverstokerij Wilsens. Tussen de 14e en de 16e eeuw kende men nog de wol- en lakennijverheid, de leder- en koperbewerking en de vervaardiging van landbouwgereedschap. Ook schoenmakers waren actief en tot in de 18e eeuw waren er leerlooierijen.Na 1830 ontstonden enkele sigarenfabrieken, vooral door Nederlanders gesticht.

In Kleine-Brogel bevindt zich een militaire vliegbasis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortten er enkele Engelse en een Duits vliegtuig neer op het grondgebied van Kleine-Brogel. In 1945 werd door de geallieerden een vliegveld ingericht, dat zou uitgroeien tot deVliegbasis Kleine-Brogel. HetKleine-Brogel Air Museum, op de vliegbasis, bevat militair erfgoed dat aan de basis is gelieerd.

Titel Auteur Jaar
Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Provincie Limburg. Arrondissement Maaseik. Kanton Peer. (Deel 19n3). s.n. 2004 Bekijk de publicatie
Siberiƫ, een foto- en leesboek met historiek en wandelroute te Peer. Mathieu SCHROOTEN 1992 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...