contact
MyEtwie
In de kijker

11de Gilliotmarkt in het teken van Expo ‘58

Gepubliceerd op 08/06/2018
Categorie
expo58_paviljoen_met_hostessen_kleur

Op zondag 17 juni kan je terecht op de 11de Gilliotmarkt in de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Tussen 10u en 18u kom je meer te weten over de geschiedenis van de Gilliot tegelfabriek en over hergebruik of restauratie van oude tegels/Gilliot-tegels. De markt is een samenwerking tussen het Gilliot & Roelants Tegelmuseum en heemmuseum ‘Ontrent den Hover’, met steun van de cultuurdienst van IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel.

Op het programma

Naast de traditionele voorstelling van nieuwe aanwinsten en van collecties van tegelverzamelaars, pronkt een fijn programma op de affiche van de Gilliotmarkt.

Zo brengt Mario Baeck, doctor in de Kunstgeschiedenis en gespecialiseerd in historische, keramische tegels, een lezing over ‘Gilliot & Cie op internationale tentoonstellingen’, waarbij hij specifieke aandacht heeft voor de 60ste verjaardag van Expo ’58 en de 120ste verjaardag van Gilliot zelf.

Breng je zelf tegels mee? Dan deelt hij bovendien graag zijn expertise over herkomst of waarde van die tegels. Ook Charlot De Bisschop, conservator en restaurator van keramiek, geeft advies over eventuele restauratie of hergebruik ervan.

Op de markt ontmoet je vast ook enkele oude bekenden of gelijkgezinden om bij een hapje en een drankje herinneringen of kennis uit te wisselen over de Gilliot-collectie.

Wens je meer info over het evenement? Neem dan contact op met de cultuurdienst via 03 871 98 24 of cultuur@ivebic.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...