contact
MyEtwie
In de kijker

Aftrap van het International Congress on Construction History

Gepubliceerd op 09/07/2018
ldw_2

Na o.a. Madrid, Cambridge, Parijs en Chicago is nu ook Brussel aan de beurt als gastheer van het International Congress on Construction History. In het Paleis der Academiën is vandaag de aftrap gegeven voor de zesde editie van het gebeuren. Naast internationale keynotes door Thomas Coomans, Tullia Iori, Werner Lorenz en Robert Thorne delen 170 onderzoekers een stand van zaken van hun research in het veld van de bouwgeschiedenis. Daarin is er uiteraard ook aandacht voor industrieel en technisch erfgoed in ons land.

Op dinsdag 10 juli is er in de voormiddag een volledige sessie gewijd aan pakhuizen en fabrieksgebouwen, met bijzondere aandacht voor Hennebique en gewapend beton (Ine Wouters) enerzijds en pakhuizen in Gent anderzijds (Marianne De Fossé). In de namiddag focust Inge Bertels op het leven en werk van ingenieur Gustave Royers en zoomt Louis Vandenabeele in op traditionele verbindingstechnieken in hout. Op donderdag gaat Stephanie Van de Voorde dieper in op de marketingstrategieën van Eternit in het naoorlogse België. Matthijs Degraeve zoomt op de laatste dag in op het erfgoed van aannemers via analyse van de bouwsites van Louis De Waele.

Dit is uiteraard maar een greep uit het volledige aanbod. Meer informatie over het congres is terug te vinden op de confertentiewebsite 6ICCH.