contact
MyEtwie
In de kijker

Ambachtelijk Weekend in het Waasland

Gepubliceerd op 15/08/2017
ambachtelijkweekend17

Tijdens het Ambachtelijk Weekend op 19 en 20 augustus zullen bijna 400 deelnemers uit het Waasland hun vakmanschap voorstellen, met dit jaar het thema 'aarde' als rode draad.

Het Ambachtelijk Weekend in het Waasland wordt al voor het 38ste jaar op rij georganiseerd. Vorig jaar werd het concept grondig opgefrist. Meer nog dan voorheen steken de deelnemers de handen uit de mouwen om ter plaatse hun ambacht en vakmanschap te demonstreren aan het publiek. Ook mogen er enkel producten verkocht worden die door de ambachtslieden zelf gemaakt werden.

Op de website www.ambachtelijkweekend.be kan je de verschillende deelnemers ontdekken en de activiteiten sorteren per gemeente of per thema, van ambachten die met het Waasland verbonden zijn zoals klompenmaken of kantklossen tot allerhande zilver-, goud- en ijzersmeedwerk, steenkappen, keramiek... Op de website vind je bovendien verscheidene fietsroutes waarlangs je de ambachten kan bezoeken terwijl je tegelijk kan genieten van de natuur en de mooie landschappen van het Waasland.

Op zaterdag 19 augustus zijn de deelnemers actief van 12u-18u en op zondag 20 augustus van 10u-18u.