contact
MyEtwie
In de kijker

Amsab-ISG rondt het project A World of Diamond af!

Gepubliceerd op 13/10/2020
Categorie
aworldofdiamond

Amsab-ISG rondt het project 'A World of Diamond: Diamond Workers in Belgium, The Netherlands and France (1895-2000) af. En dat stellen ze graag aan het publiek voor op vrijdagmiddag 23 oktober.

Van 2018 tot 2020 gingen ze na hoe Handwritten Text Recognition, IIIF en Linked Open Data het best kunnen worden toegepast in een erfgoedinstelling. Ze deden een aantal testen op hun collectie, en de expertise en documentatie die ze hierover verzamelden, delen ze die dag graag met de brede erfgoedsector.

In het eerste deel van de webinar lichten we onze testresultaten toe en geven we hands-on tips over hoe zelf aan de slag te gaan.

Jolan Wuyts (Europeana) zal voor de (virtuele) koffiepauze toelichting geven over Linked Data Policies at Europeana.

In het tweede deel van de webinar is er een panelgesprek waarin we dieper ingaan op best practices met Sally Chambers (Ghent Centre for Digital Humanities), Eric de Ruijter (IISG-Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) en Dorien Styven (Kazerne Dossin). Miel Vander Sande (meemoo) is moderator. Na het gesprek is er ruimte voor vragen.

Het slotwoord wordt verzorgd door Olga Van Oost (FARO).

Programma

14u00 Projectvoorstelling: het erfgoed van diamantbewerkers
14u15 Testresultaten Handwritten Text Recognition
14u45 Testresultaten IIIF en Linked Open Data
15u15 Case Study: Europeana (Jolan Wuyts)
15u30 Virtuele koffiepauze
15u45 Panelgesprek en vragen.
16u45 Slotwoord door Olga Van Oost (FARO)

U bent van harte welkom in onze zoomkamer van 14u tot 17u. Deelname is gratis. Om de link te ontvangen, kunt u zich inschrijven via deze link op de website van Amsab-ISG.

Webinar Diamant from Amsab-ISG on Vimeo.