contact
MyEtwie
In de kijker

ArtisanHub opent in Leuven: samenwerken om ambachten weer actueel te maken

Gepubliceerd op 17/03/2017
artisanhub_leuven

Aan de Diestsestraat in Leuven opende onlangs de pop-up 'ArtisanHub' zijn deuren. Dominique Stienlet van Maanpot Keramiek draait er dagelijks gebruiksgoed, terwijl houtbewerker Herman Van Looveren op traditionele wijze diverse meubels creëert. Met het initiatief willen ze ambachten weer actueel maken en de basis leggen voor een nieuw collectief voor hedendaagse ambachtsmensen.

"ArtisanHub wil ambachtsmensen samenbrengen die hedendaagse, functionele producten maken," legt Dominique uit. "In afwachting van een definitieve en grotere locatie starten we nu met een pop-up. De ateliers staan open voor bezoekers en passanten die van dichtbij het maakproces willen volgen."

"Ons doel is eigenlijk drieledig," vertelt Herman. "Ten eerste willen we een dynamiek doen ontstaan door samen te werken, door wederzijdse beïnvloeding en uitwisseling van ervaringen. Ten tweede is er de winkelruimte waar de producten verkocht worden. Van de maker rechtstreeks naar de gebruiker dus. Ten derde starten we in de nabije toekomst met een aanbod van workshops en masterclasses."

Zoek je zelf naar een manier om met je eigen handen iets te maken dat echt van jou is? Oefen je op professionele wijze een ambacht uit en ben je geïnteresseerd om mee te werken? Op de website www.artisanhub.be vind je meer informatie en kan je je gegevens achterlaten.

Je vindt ArtisanHub aan de Diestsestraat 208 in Leuven. Open van dinsdag tot zaterdag (10u-18u).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...