contact
MyEtwie
In de kijker

Bijzonder landbouwerfgoed 'In Boerenhanden'

Gepubliceerd op 11/11/2014
in_boerenhanden

Onlangs verscheen de publicatie 'In Boerenhanden', een inventaris van de collectie van het Landbouwmuseum in Stekene. Het boek is echter meer dan alleen een inventaris. Naast een gedetailleerde beschrijving van de fysieke en functionele eigenschappen van de stukken is er aandacht voor het grotere verhaal. Zo wordt uitgebreid de link gelegd met het historische landbouwverhaal en wordt de ontwikkeling van verschillende machineproducenten uit de doeken gedaan.

"In het Vlaamse erfgoedlandschap nemen de landbouwcollecties een belangrijke, zij het enigszins verdoken plaats in," zegt Bert Woestenborghs (Centrum Agrarische Geschiedenis). "Daarom is het zonder meer toe te juichen dat met deze uitgave de objecten, werktuigen en machines die het Vlaamse boerenleven van de voorbije eeuw mee hebben vormgegeven, op de voorgrond worden geplaatst."

De publicatie, het resultaat van de inspanningen van Paul De Schepper, kadert in het 'Overleg Agrarische Collecties'. Het wordt uitgegeven dankzij de samenwerking van het Landelijke Gilde Stekene, de Erfgoedcel Waasland, het Centrum Agrarische Geschiedenis en het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen. Het boek telt 372 pagina's met schitterende foto's en is te koop bij de Landelijke Gilde Stekene, het Provinciaal Erfgoedcentrum Ename, de Huysmanshoeve Eeklo en het Toeristisch kantoor Stekene.

Meer info over deze publicatie kunt je vinden op de website van de Erfgoedcel Waasland. Je kunt het boek ophalen bij de erfgoedcel (Lamstraat 113, 9100 Sint-Niklaas) of thuis laten bezorgen (verzendingskosten bedragen dan 6 euro). Om een bestelling te plaatsen stort je het bedrag van 19,95 euro (of 25,95 euro bij levering) op het rekeningnummer van de Landelijke Gilde Stekene: BE48 7376 2300 0327.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...