contact
MyEtwie
In de kijker

Bouwen op zand. Geschiedenis van Sibelco en haar mineralen

Gepubliceerd op 29/04/2014
sibelcoboek

Onder ruime publieke belangstelling en in aanwezigheid van enkele politieke prominenten werd in Mol gisteren het boek 'Bouwen op zand. Geschiedenis van Sibelco en haar mineralen' voorgesteld. Het boek, dat bijna 250 pagina's telt, blikt terug op meer dan 140 jaar zandontginning door Sibelco.

Het verhaal van Sibelco begint in de 19de eeuw, met de eerste zandgroeven in de Kempen. Al voor de Eerste Wereldoorlog wordt zand vanuit de Kempen uitgevoerd naar het buitenland. Na Wereldoorlog II wordt de basis gelegd voor het moderne bedrijf dat Sibelco op dit moment is, een wereldspeler op het vlak van mineralen.

Het boek "Bouwen op zand" vertelt het verhaal van begin tot einde, met vooral veel mooie illustraties uit het rijke bedrijfsarchief van Sibelco. Het schrijfproject, dat aanvankelijk achttien maanden in beslag ging nemen, duurde dan ook bijna drie jaar, net omwille van de uitgebreidheid van het materiaal.

Sibelco heeft trouwens op meerdere manieren aandacht voor het bedrijfsverleden. Zo richtte het enkele jaren geleden al het Quartz Experience op, een educatief project dat de bezoeker rondleidt in het verleden van het bedrijf.

De publicatie is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijfsrelaties en personeel. Geïnteresseerden kunnen alvast het exemplaar van ETWIE komen inkijken.