contact
MyEtwie
In de kijker

Breimachines maken technomuziek in Sint-Niklaas

Gepubliceerd op 26/04/2017
oliveralex17

Op zaterdag 13 mei wordt in Sint-Niklaas de 9de Museumnacht georganiseerd. In het breiatelier van het Stem Zwijgershoek brengt technoproducer Oliver Alex een primeur: de draaiende machines van het breimuseum zullen zelf een belangrijk deel van zijn liveshow 'Industrial Revolution' invullen.

Er is geen betere locatie te bedenken voor een technoparty dan middenin het machinepark van een breifabriek. Zeker als je weet dat deze breimachines de hoofdrol opeisen in de audiovisuele technoshow die er zal plaatsvinden. In zijn performance bouwt Oliver Alex immers een virtuele machine, gebaseerd op het specifieke geluid en video-opnames van machines gebouwd tussen 1850 en 1870. Het geratel en de monotone percussie van de machines leveren op die manier de puurste vorm van techno.

Op de museumnacht wordt Oliver Alex bijgestaan door de VJ’s Arne De Beleyr en Stephan Dugardyn van Beam-IT. De soundscape die ontstaat door geluids- en video-opnames te mixen met live draaiende machines brengt een ruwe mengeling van techno en ambient.

'Industrial Revolution' op zaterdag 13 mei van 22u tot 1u in SteM Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas.
Toegang: 5 euro (drankbon inbegrepen). Meer info over de Museumnacht op musea.sint-niklaas.be.