contact
MyEtwie
In de kijker

Calculate Expo toont de geschiedenis van de elektronische rekenmachine

Gepubliceerd op 20/05/2015
calculateexpo2

In het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen in Gent opende deze week een gasttentoonstelling over de evolutie van de elektronische rekenmachine tussen 1960 en 2000. Deze 'Calculate Expo' toont enkele honderden rekenmachines uit de omvangrijke collectie van Serge Devidts.

Serge Devidts is een expert op het vlak van de elektronische rekenmachine. Op zijn website CALCUSEUM.com verzamelt hij alle mogelijke informatie over 'vintage calculators'. Zijn eigen collectie bestaat uit zo'n 2700 exemplaren. Een selectie wordt nu voor het eerst aan het publiek getoond.

Aan de hand van meer dan tweehonderd exemplaren krijgen bezoekers op 'Calculate Expo' een boeiend overzicht van de geschiedenis en de evolutie van de elektronische rekenmachine. De jongere generatie kan aanschouwen hoe de elektronische revolutie tot stand is gekomen, de oudere generatie zal niet zonder nostalgie terugblikken op de dagelijkse rekenpraktijk uit een recent verleden. Een voorproefje van de tentoongestelde rekenmachines vind je ook op CALCUSEUM.com.

Het overzicht van elektronische rekenmachines sluit mooi aan bij de vaste opstelling van mechanische rekenmachines in het museum. Deze opstelling werd voor de gelegenheid vernieuwd.

De tentoonstelling 'Calculate Expo' loopt nog tot 4 september in het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen (Campus Sterre, Krijgslaan 281 (S30), 9000 Gent).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...