contact
MyEtwie
In de kijker

Call for papers ERIH-congres

Gepubliceerd op 26/05/2023
Categorie
Zubia_Bilbao_Ezquibela
Foto: De Bizkaiabrug, werelderfgoed in Bilbao (fotograaf: J. Ezquibela CC BYSA 2.0)

Het 19e ERIH-congres vindt plaats in Bilbao van 8 tot en met 10 november 2023. Het netwerk heeft net het thema van het congres bekendgemaakt: Industrial culture as a driver for sustainable, social and economic neighbourhood development - the New European Bauhaus (NEB). Tot 30 juni kan je voorstellen voor presentaties inzenden rond dit thema.

NEB is een initiatief van de Europese Commissie met als doel duurzame innovatie te stimuleren die een positieve ervaring kan toevoegen aan ons dagelijks leven. Het potentieel van industrieel erfgoed is hier groot, daar het ingezet kan worden om experimenten op te starten op het snijvlak van cultuur, toerisme, vrije tijd en nieuwe vormen van maken en productie. Die experimenten moeten ten goede komen aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen, en dit zowel economisch als sociaal.

ERIH is op zoek naar inspirerende voorbeelden van hoe industrieel erfgoed als motor van duurzame ontwikkeling ingezet kan worden ten voordele van lokale gemeenschappen. Hoe werken deze processen? Hoe kunnen burgers en verenigingen hierbij betrokken worden? ...

De volledige call for papers is te raadplegen op de website van ERIH.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...