contact
MyEtwie
In de kijker

Colloquium 'Positioning Academic Heritage': definitief programma bekend

Gepubliceerd op 10/10/2013
kekule

Op 18-20 november 2013 organiseren de Gentse Universitaire Musea het internationaal colloquium 'Positioning Academic Heritage. Challenges for universities, museums and society in the 21st century'. Het definitieve programma is nu, samen met alle praktische informatie, terug te vinden op de website van het colloquium. Op 19 november wordt ook een publieke avondlezing georganiseerd over de vernieuwing van het Ashmolean Museum in Oxford.

Nationale en internationale sprekers reflecteren tijdens het colloquium 'Positioning Academic Heritage' over vier thema’s in verband met academisch erfgoed:

Het colloquium vindt plaats in de Refter van het Pand (Onderbergen 1, 9000 Gent). Inschrijven kan nog tot 1 november via sciencemuseum.ugent.be/colloquium.

Avondlezing dr. Christopher Brown over ‘The New Ashmolean’
In het kader van het colloquium wordt op dinsdag 19 november om 19u ook een avondlezing georganiseerd. Dr. Christopher Brown, directeur van het Ashmolean Museum (Oxford), zal spreken over de recente transformatie van zijn museum en de plannen voor de toekomst. Het Ashmolean Museum dateert uit de 17de eeuw en is ’s werelds oudste universiteitsmuseum. Het werd oorspronkelijk opgericht om het rariteitenkabinet onder te brengen dat Elias Ashmole in 1677 aan de Universiteit van Oxford schonk. In 2009 werd het museum opnieuw geopend na een grondige renovatie en in 2011 zijn nieuwe galerijen toegevoegd. De avondlezing vindt plaats in de Refter van het Pand te Gent (Onderbergen 1), op dinsdag 19 november om 19u-20u30. Iedereen is welkom! Toegang is vrij, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via webapps.ugent.be.

De Gentse Universitaire Musea is een samenwerkingsverband tussen verschillende collecties van de Universiteit Gent. Meer informatie op www.ugent.be.