contact
MyEtwie
In de kijker

Dag van de Ambachten viert 10de verjaardag

Gepubliceerd op 16/11/2016
dva15_collage

Op zondag 27 november zal de tiende editie van de Dag van de Ambachten plaatsvinden. 700 ambachtslieden in heel Belgiƫ zetten tijdens deze dag de deuren van hun atelier open om het grote publiek te laten kennismaken met hun vak, hun know-how en hun passie.

Sinds 2006 wordt de Dag van de Ambachten georganiseerd door de FOD Economie, om zo de spots te richten op het meesterschap en het talent van duizenden ambachtslieden in Belgiƫ. "Deze editie is op meer dan een vlak speciaal," zegt bevoegd minister Willy Borsus. "Deze tiende verjaardag is immers ook de bekroning van de recente invoering van het statuut van ambachtsman/-vrouw, waarbij al 450 ambachtslui een wettelijke erkenning van hun knowhow hebben gekregen."

Ook dit jaar kan het publiek gratis aankloppen bij zowat 700 ambachtslieden om een 70-tal uiteenlopende activiteiten te ontdekken. Van zalmroker over maker van toneelkostuums tot ontwerper van juwelen gemaakt van koffiecapsules: de Dag van de Ambachten is een ideale gelegenheid om kennis te maken met steeds meer gevarieerde en originele activiteiten en creaties.

De lijst met deelnemende ambachtslieden is te vinden op www.dagvandeambachten.be.