contact
MyEtwie
In de kijker

Dag van de Mechelse Makers

Gepubliceerd op 05/01/2015
utina_mechelsemakers

De stad Mechelen bouwt momenteel aan een nieuw stadsmuseum in het Hof van Busleyden. Op de opening – voorzien in 2018 – is het nog even wachten, maar de (proef)tentoonstelling ‘Uw toren is niet af’ plaatst nu al de stad en de Mechelaars centraal. Ook de Mechelse ambachten komen op de expo uitgebreid aan bod, denk maar aan de meubelmakers, de goudleerbewerkers en de kanonnengieters.

Van 9 tot 16 januari staat de activiteitenkalender van de expo zelfs volledig in het teken van ambachten en vakmanschap. Van een demonstratie van de ambachtelijke productie van sigaren tot een lezing over de industrialisering van het meubel: zowat ieder Mechels ambachtelijk onderwerp komt aan bod.

Het hoogtepunt van deze week is de Dag van de Mechelse Makers op zaterdag 10 januari. Een dag waarop Mechelse makers in dialoog kunnen gaan over hun eigen werk met experten uit specifieke maakvelden. Je krijgt zelfs de kans om jouw stuk voor een bepaalde duur achter te laten in de expo.

Die dag staan onder meer volgende experten klaar om over jouw werk in dialoog te gaan:
- Ann Van Hoey: internationaal vermaarde keramiek artieste
- Hans Le Compte: coördinator opleiding meubelontwerp aan Thomas More Mechelen
- Kathleen Frisson: gastdocente edelsmeedkunst aan het Instituut voor Kunst en Ambacht Mechelen
- Jeannine De Raeymaeker: docente textielkunst aan de Academie in Mechelen
- …

De Dag van de Mechelse Makers vindt plaats op zaterdag 10 januari 2015, van 14 tot 17u in het Hof van Busleyden (F. De Merodestraat 65, 2800 Mechelen). Je vindt alle praktische informatie op uwtorenisnietaf.be. NB: het panelgesprek over virtuoos vakmanschap op 12 januari werd wegens omstandigheden geannuleerd.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...