contact
MyEtwie
In de kijker

De hand aan de ploeg

Gepubliceerd op 01/11/2016
handaandeploeg

Op donderdag 1 december organiseren de Provincie West-Vlaanderen en het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) in Roeselare de studiedag 'De hand aan de ploeg. Registreren, waarderen en herbestemmen van agrarische erfgoedcollecties in West-Vlaanderen'.

De studiedag vormt het sluitstuk van het project 'Agrarische erfgoedcollecties in West-Vlaanderen'. In opdracht van de provincie legde het CAG de voorbije jaren de basis voor een provinciaal collectie- en depotbeleid voor agrarische collecties. Er werd een methodiek ontwikkeld voor de registratie, waardering, selectie en valorisatie van agrarisch erfgoed, die ook toepasbaar is voor andere collecties.

Op het programma van de studiedag op 1 december staan onder meer de voorstelling van een handige publicatie en heel wat boeiende workshops over het registreren, waarderen en selecteren van agrarisch erfgoed. Als toemaatje is er een exclusieve rondleiding in de Rodenbach-brouwerij.

Je vindt het volledige programma van de studiedag op www.hetvirtueleland.be.

De studiedag vindt plaats op 1 december in het Vlaams huis van de Voeding (Spanjestraat 141, Roeselare). Deelname is gratis. Inschrijven kan tot 23 november via dit inschrijvingsformulier.

Meer info: Livia Snauwaert (050/40.34.18)

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...