contact
MyEtwie
In de kijker

De schoennijverheid in Schellebelle

Gepubliceerd op 11/06/2014
schellebelle_schoenen

In het Oost-Vlaamse Schellebelle (Wichelen) loopt van 14 tot 23 juni een tentoonstelling over de ooit bloeiende schoennijverheid in het dorp.

In de jaren 1960 waren er in Schellebelle niet minder dan 25 schoenfabrieken. Frieda De Visscher en Marc Van Doorselaer, allebei afstammelingen van schoenfabrikanten uit Schellebelle, brengen dit industriële verleden sinds enige tijd weer onder de aandacht. Ze onderzochten de geschiedenis van de lokale schoennijverheid en verzamelden al heel wat materiaal, dat nu voor de eerste keer wordt tentoongesteld.

Het geïnteresseerde publiek kan de tentoonstelling 'Schoenen Schelde Schellebelle' bezoeken op 14, 15, 21, 22 en 23 juni, telkens van 10u tot 18u. De expo vindt plaats in de oude pastorie aan het Dorp in Schellebelle. Op vrijdag 20 juni om 20u wordt in de Kapelle Bruinbeke de voordracht ‘De schoennijverheid in Schellebelle: ontstaan, bloei en ondergang’ georganiseerd.

De initiatiefnemers willen hun activiteiten in de toekomst graag uitbreiden naar de korset- en lingerieproductie, de tweede belangrijke industrietak in Schellebelle.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...